William St. Apartment



Completed: Spring 2021
Size: 900 sqft
Location: New York, NY



With a central mission to showcase the client’s burgeoning art collection, this interiors concept honors the inherent architectural allure of the Sir David Adjaye-designed highrise in which the residence resides.

Inspired by the owner’s globetrotting and his career in the equally itinerant hospitality industry, the interiors likewise honor the ever-more important ideal of rooting into a personalized home space, with a focus on building out a robust set of experiences inside a constrained footprint.

Central to the design schema are select furnishings sourced from independent makers, such as the statement kitchen pendant or bespoke kitchen stools. A rich, high-gloss goatskin-covered dining table engages the dining area, supporting intentional spatial treatments within an open living-area floor plan. In the same main space a custom piece of casework functions both as a storage solution and as a work-from-home desk, and was designed by Le Whit with millwork fabricated by local collaborator Stand & Build.

The apartment altogether establishes a unique sense of space within the refined residential tower, where color and texture, art and design bring the unit’s character to life through a strong sensitivity to creative spirit and a methodical approach to hominess.



Press


David Adjaye’s US High-Rise is Home to Art Collector’s Eccentric Flat
Designboom, 09.04.2021, by Yasmina Karam